top of page

Apple iPhone 7 Plus’a Portre Modu Desteği Sunan iOS 10.1 Güncellemesi Yayınlandı

Apple’ın iPhone 7 ve iPhone 7 Plus ile birlikte kullanıma sunduğu iOS 10 güncellemesinin yeni ara güncellemesi iOS 10.1 yayınlandı. Güncellemenin getirdiği en önemli yeniliklerin arasında iPhone 7 Plus’a özel olarak sunulan portre modu (beta) yer alıyor.

iPhone 7 Plus hakkında gerek isim gerek ekstra özelliklerle ilgili bir çok söylenti gündeme geldi fakat Apple büyük maceralara atılmak yerine geçtiğimiz iki yıldır olduğu gibi iPhone 7 Plus’ı çıkararak sürpriz yapmadı. Cihazda göze çarpan en büyük yenilik olarak çift kamera lensi yer alıyor. Telephoto lens sayesinde optik yakınlaştırma imkanı sunan iPhone 7 Plus’ın 12MP çözünürlüğüne sahip çift kamerası yeni bir dönemin de kapılarını açtı.

A10 Fusion işlemciden güç alan iPhone 7 Plus 3GB RAM ve 32GB dahili hafızaya sahip. Geçtiğimiz yıla kadar piyasada yer alan 16GB’lık modellere elveda diyen Apple 128GB’ın yanı sıra 256GB hafızaya sahip iPhone 7 Plus’ları da satışa sundu. 2960mAh bataryası ile başarılı kullanım ömrü vadeden iPhone 7 Plus’la birlikte Mat Siyah ve Parlak Siyah renk seçenekleri de firmanın renk kartelasına eklendi. Çizilme gibi sorunları çok sık yaşama potansiyeli olsa da Jet Black yani Parlak Siyah renk seçeneği bir çok kişinin şimdiden gözdesi olmuş durumda.

Bugüne kadar üretilmiş en iyi iPhone olma özelliğini taşıyan cihazın kamerası çift lense sahip ve bu lenslerden biri telephoto adı verilen optik yakınlaştırma yapmayı sağlayan lens. Hal böyle olunca beklentiler de artıyor ve bir süredir konuşulan portre modu beta sürümü de olsa iPhone 7 Plus kullanıcılarına sunuluyor. Temelde portre modu adından da anlaşılacağı gibi portre fotoğraflar çekerken arka planın yazılımsal olarak flu hale getirilmesini sağlıyor. Kısa bir süre önce iPhone 7 Plus’a özel olan bu yazılımın FabFocus adı altında tüm iPhone kullanıcılarına sunulacağı da belirtiliyordu.

SON YAZILAR

bottom of page