top of page

Erkeklerde Moda Cilt Bakımı Nasıl Olmalı?

Erkeklerde Moda Cilt Bakımı Nasıl Olmalı? Erkeklerde Cilt Bakımında Yapılması Gerekenler

Bakım yapmanın kadınlara özgü olduğunu düşünmeyin, artık erkekler de bakım yapıyor. Tıraş sonrası tahriş olan ciltler, yorgun yüzler, siyah noktalar bakımı ihtiyaç haline getiriyor. Bakım bir terapidir. Erkeklerin cildi kadınların cildine oranla daha kalın ve dayanıklıdır ancak, erkek cildinin sakal ve tıraş yüzünden yıpranması sebebi ile bakım yapılması gerekir. Günlük tıraşta yaralanma ve enfeksiyon problemleri ile karşı karşıya olan erkek cildi, kadın cildine oranla daha çok özen ister. Erkek ciltleri de kendi aralarında bireysel farklılıklar gösterir.

Sakal tıraşı aynı zamanda iyi bir cilt bakımıdır. Özellikle eski usül tıraş köpüğü ve tıraş bıçağı kullanarak tıraş olanlar için, tıraş fırçası ciltte masaj etkisi yaratıyor; dokular canlanıyor, kan dolaşımı hızlanıyor; ayrıca tıraş bıçağının sürtünmesiyle de her gün ciltteki ölü hücreler döküldüğü için (yani peeling yapılarak) cilt yenilenmiş, canlandırılmış oluyor. İyi seçilmiş bir tıraş sabunu yada yumuşak tıraş köpüğü tıraşın yıpratıcı etkisini ortadan kaldırıyor; cildi yumuşatarak tahrişleri önlüyor ve cildi rahatlatıyor.Erkek Moda

Tıraş olma olayının kendisi günlük bir bakımdır. Dolayısıyla tıraş olurken kullanılan tıraş sabunları, losyonlar ve emülsiyon gibi yumuşak ve serinletici ürünlerin kullanımı bir bakım oluşturuyor. Ama kozmetiklerden söz edecek olursak, erkekler ciltlerinin özel yapısı sebebiyle yoğun içerikli, yağlı etkisi olan kremleri ciltleri için uygun olmaz. Bu sebeple erkeklere özel kozmetik ürünleri genellikle serinletici etkisi olan ve yağ duygusu vermeyen jel dokusundaki bakım ürünleridir. Birçok kozmetik markasının erkeklere özel bakım ürünleri var. Enstitüler de erkeklere özel cilt bakımı programları uyguluyorlar. Bu bakımlarda özellikle yağlı, yorgun ve donuk ciltlerin canlandırılmasına yönelik derinlemesine cilt temizliği, masaj, maske ile toksinleri sürerek cilde renk getiren, tahrişleri onarıp cildi stresten arındıran rahatlatıcı uygulamalara ağırlık veriliyor.

Erkekler için akne bakımı: Öncelikle hijyene daha çok önem verilmelidir. Ergenlik çağındaki erkekler, katıldıkları sportif faaliyetlerin yoğunluğu yüzünden, yaşıtları olan kızlardan daha fazla terlerler. Terlemenin ardından yüzün mutlaka yıkanması ve akneye karşı dezenfektan uygulanması gerekli. Bazı ilaç firmaları, akne tedavisi ilaçlarında, kızlar ve erkekler için ayrı formüller uyguluyor. Erkeklerin kendileri için hazırlanmış formülleri kullanmaları daha iyi sonuç veriyor.

Sakal uzamaya başladığında, kıllar, akne iltihabının artmasına sebep olabiliyor. Bu yüzden sık sık tıraş olmak gereklidir. Tıraş sonrası bakım: Kullandığınız after shave parfüm ve alkol içermemeli. Alkol cildin pul pul dökülmesine ve kurumasına sebep olabilir. Alkolsüz tonik veya after shave tercih edilmelidir.

Yüzün Tıraş İçin Hazırlanması Yüzünüzde ortalama 15,000 kıl bulunur, bu kıllar günde 38 mm uzar. 15 yaşın üzerindeki erkeklerin %90′ı istenmeyen kıllardan kurtulmak için düzenli olarak tıraş olur.Erkek Giyim

Tıraş ortalama 3 dakika sürerken, bir tıraş bıçağı da maksimum 9 kez kullanılır. Bu rakamlar kullanıma ve cilt özelliklerine göre değişkenlik gösterebilir.

Erkeklerin %70′i ıslak tıraşı tercih eder. Islak ya da kuru tıraş, her ikisi de cildi kurutur. Özellikle ıslak tıraşta, yani tıraş bıçağı ile tıraşta kıl kökleri, foliküller daha çok travmaya maruz kalır. Bunun sonucunda kıl dönmeleri ve ihtilaplar ortaya çıkar. Bu cildi rahatsız eder ve dış etkenlere karşı hassaslaştırır. Bu problemleri doğru bir bakım ile en aza indirmek için her şeyden önce hijyene dikkat edilmesi gerekir. Kullanacağınız ürünlerin çok az alkol içermesine ve tıraş kreminin ya da köpüğünün cilt tipine uygun olmasına dikkatetmek gerekir.

Tıraş bıçağı veya tıraş makinası ile tıraş olmanın cilt açısından pek farkı olmamakla birlikte her iki halde de günlük tıraş cildi gerginleştirir. Ayrıca tıraşta meydana gelebilecek problemleri de göz önünde bulundurarak, tıraşa iyi hazırlanmak gerekir. Nazik bir temizlikten sonra, tıraş bıçağının kolayca kayması için sakalları yumuşatan bir şeye ihtiyaç duyulur. Alkol, yumuşatmayı, kremli köpükse bıçağın kolay kaymasını sağlar. Cildinizin tipine göre tıraş köpüğüne veya tıraş kremine karar verebilirsiniz.

Cildi köpürtmeden önce sıcak su ile durulayın. Sıcak su, sakalı yumuşatır ve cildin gözeneklerinin açılarak sakalların kolayca kesilmesini sağlar. Mümkünse banyodan sonra tıraş olun. Çünkü sakallar iyice yumuşamış olur ve daha iyi sonuç alırsınız. Sıcak su ile durulanmış cilde, tıraş kremi veya tıraş köpüğünü iyice yayarak masaj yapın. Tıraş köpüğü kullanılıyorsa ayrıca fırça kullanmak gerekmez. Köpük ıslatılmış avuca sıkılarak yüze yayılır.

Erkek Moda

Erkeklerde Moda Cilt Bakımı Nasıl Olmalı?

Erkeklerin Günlük Sakal Tıraşı Sakal tıraşı işlem basamakları: 1. Tıraş malzeme ve aletlerini hazırlayınız. 2. Tıraş öncesi yüzü kontrol ediniz. 3. Sakalı yumuşatınız. (Sakalı tıraşı hazırlamak) 4. Sakalınızı kesiniz. (Favorilerden başlayınız, boyun ve çeneyi sona bırakınız) 5. Bıyığınızı düzeltiniz. 6. İstenmeyen kılları temizleyiniz. 7. Tıraş sonrası ortaya çıkan sorunları gideriniz. 8. Yüzünüzü yıkayınız. 9. Yüzünüze kompres yapınız .(Yüze buhardan geçmiş havlu uygulayınız) 10. Yüzünüze kozmetik ürünlerle masaj yapınız.

Erkeklerde Cilt Bakımı Nasıl Olmalı?

Tıraş olurken dikkat edilecek noktalar – Kolay bir tıraş için 3 ya da 2 bıçaklı tıraş makineleri tavsiye edilir. Tıraş sırasında makinenizi sık sık sıcak su ile durulamak bıçaklar arasında köpük ve kesilmiş sakalların birikmesini önler. – Çene ve boynun en son sırada tıraş edilmesi gerekir. Böylece su ve köpük, sakalların en sert olduğu bu bölgeleri yumuşatmak için cilt üzerinde daha uzun süre kalır. – Sakalların büyüdüğü yöne doğru tıraş olursanız akne ve kıl dönmesi riskini önlersiniz. – Tıraş işlemi bittikten sonra cildin soğuk su ile durulanması gerekir. Soğuk su cildin açılan gözeneklerini kapatarak, doğal dengesini tekrar bulmasını sağlar.

Yumuşak bir havlu ile hafifçe nemi alınan cilde mutlaka tıraş sonrası bir bakım ürünü sürülmesi gerekir Elektrikli tıraş makinaları pratik tıraş için ayrı bir seçenektir. Günümüzün tıraş makinaları, çok etkili ve kullanımı kolaydır. En iyi özellikleri de tıraştan sonra yüzü temiz ve pürüzsüz olarak bırakmalarıdır. Tasarımda çeşitlilik göstermesine rağmen, elektrikli tıraş makinalarının sahip olduğu temel bazı özellikler vardır. Hangi modelin size daha uygun olduğunu belirlemek için; esneklik ve kontrol, farklı kesme seçenekleri, voltaj uyumluluğu ve şarj süresi gibi özelliklerden yararlanabilirsiniz.

Erkeklerde Moda Cilt Bakımı Nasıl Olmalı?

Losyon yada krem kullanımı – Tıraş öncesi bakım gibi tıraş sonrası bakım da cilt sağlığı için önemlidir. Birçok erkek dezenfektan olsun diye kolonya ya da alkollü after shave kullanır; bu cilde faydadan çok zarar verir. Çünkü alkol hücre öldürücü etkisi ile tıraşta meydana gelen olası kesiklerin iyileşmesini geciktirir. – Kullandığınız “after shave” (tıraş sonrası bakım ürünü) parfüm içermemelidir. Akneli ciltler, “after shave”lerin içerdiği alkole karşı oldukça duyarlıdır. Alkol, cildin pul pul dökülmesine ve kurumasına sebep olabilir. Bu yüzden alkolsüz tonikler tercih edilmelidir. – Tıraştan sonra cilt tipine uygun bir after shave hem cildi dinlendirir, hem de besler. Jilet kesikleri ve tahriş olan cildinizin sağlık ve pürüzsüzlüğü için tıraş losyonu kullanabilirsiniz. (Losyon: Günlük vücut bakımını sağlar. Cildi nemlendirir, rahatlatır, yumuşatır. Cildin erken yaşlanmasını önler. Cildi yumuşak ve pürüzsüz yapar. Güneş sonrasında kullanıldığında gergin ve tahriş olmuş cildi nemlendirir, rahatlatır. )


SON YAZILAR

bottom of page